• Gratis Kweeperen

  Dagelijks vallen er meerdere kweeperen van de boom en door hun gewicht krijg ik ze niet graag op mijn hoofd. Ook de wagen staat niet meer onder de boom geparkeerd.

  Ik heb mijn mandje al geplukt. Als er liefhebbers zijn, mogen ze de rest komen halen. Stuur me dan maar een mailtje. De afgevallen exemplaren zijn voor onmiddelijk gebruik en van de boom geplukt, kunnen ze nog weken worden bewaard.

  Kweeperen 003.jpgKweeperen 002.jpgKweeperen 001.jpg

 • Lidl verkoopt weer plantjes

  Calluna vulgaris.jpgVanmorgen bij Lidl: Calluna vulgaris of struikheide voor 0,69 euro. Ik heb 2 trays van 12 plantjes gekocht en dadelijk aangeplant. De potjes waren prima doorworteld en zullen vermoedelijk snel aanpakken in de plantenbak. De parking is weer mooi opgefrist op deze manier.

   

 • Kweepeerlikeur

  Ik heb zojuist 4 versgeplukte kweeperen gewassen, in plakjes gesneden en de pitten verwijderd. De stukjes heb ik dan in een mooie vaas gelegd. 300 g suiker , een handvol amandelen en een opengesneden vanillepeul aan toegevoegd. Hierop heb ik twee flessen witte rum gegoten.  Regelmatig dient de inhoud te worden geroerd en hij blijft warm staan in de huiskamer. Zodra in huis de kerstsfeer begint, na ongeveer een tiental weken, wordt de rum gezeefd en terug in de rumflessen gegoten.

  kweepeerlikeur 004.jpg

 • Najaarsaanplanting

  De najaarsaanplanting is begonnen. Vorige week enkele struiken asters gezet in verschillende kleuren. Ook een rij laurierkers en een rij ligustrum. Ik heb ze op rij gezet maar niet om ze tot haag te snoeien. Eerder een losse haagstructuur van hoge struiken die veel bloeien. We denken namelijk hoofdzakelijk aan de bijen.

  Het veld koolzaad dat ik heb ingezaaid vorige week is ook aan het opkomen. Vermits ik geen winterkoolzaad kon bemachtigen in de AVEVE, heb ik maar 2 kg koolzaad gezaaid die verkocht wordt als vogelvoer. De opkomst van het zaad is prima. Ik hoop alleen maar dat het geen zomerkoolzaad is. Wait and see.

  Vandaag ben ik begonnen met de aanplant van de voorjaarsbollen. 100 narcissen zitten momenteel al in de grond. Met een aardappelpoter ging dat vrij vlot. De graszode en de bodem is te ruw voor een handbollenplanter.  Ik heb er nog 100 liggen en 200 krokusjes. Ik hoop dat ik er dit jaar nog een paar honderd meer kan planten, maar die zullen naar het einde van het seizoen wel te verkrijgen zijn aan dumpingprijzen.

  Bij natuurpunt heb ik weer een vracht planten 'van bij ons' besteld die ik half november mag ophalen. Diegene die ik in het voorjaar heb gekocht, zijn allemaal goed aan de groei geraakt, ondanks het koude voorjaar en droge voorzomer.

 • Nieuwe strips toegekomen

  Zojuist de nieuwe deeltjes van The Complete Peanuts toegekregen. Twee weken geleden gesteld bij Amazon.com en vandaag teogekomen. Aankoopprijs is beduidend lager dan via de striphandel in België. Ik heb de postbode nog 10 euro moeten betalen voor de douanekosten, maar toch nog 10 euro uitgespaard. Als ik deze boeken in de reguliere striphandels bestel, moet ik er bovendien maanden op wachten. Vermoedelijk omdat zij dan alle bestellingen kunnen samenvoegen om verzendkosten te besparen. Om toch nog eens de test te doen heb ik in juni een engelstalig boek besteld bij de standaardboekwinkel. Het boek is gewoon leverbaar bij Amazon.com en ik had het kunnen laten meeleveren. Ik ben nu echter nog steeds aan het wachten omdat ik al een voorschot had betaald.

  peanuts 003.jpgpeanuts 001.jpgpeanuts 005.jpg

   

   

   

   

   

   

  Deze integrales verschijnen twee maal per jaar, maar na de verschijning van het tweede boek in de zomer, kan je de twee samen bestellen in een mooie verzamelbox. Hier wacht ik dan telkens op. Binnen enkele weken heb ik deze strips gelezen en is het weer wachten tot volgend jaar.

   

 • XT1200Z

  Deze week heb ik op de achterkant van de motor enkele geel reflecterende stickers gekleefd en 2 rode reflectors. Het donkere seizoen nadert en zichtbaarheid boven alles! Binnenkort worden er ook nog mistlampen gemonteerd op de crashbar, maar dat doet Joeri van Rudax wel even.

  Terwijl ik bezig was met de reflectoren, heb ik ook even 2 blauwe kruisjes van een stickervel geknipt en opgekleefd. Op mijn voorruit kleeft ook al een dierenartskruis. Ik gebruik de motor toch hoofdzakelijk voor mijn huisbezoeken.

  XT1200 001.jpgDe stickers heb ik bij mijn buur gehaald (AD Rosvelds Autoparts) voor 3 euro en enkele centen voor een rolletje van 2 meter. De rode reflectors of katogen heb ik er ook gehaald. Al bij al weinig geld om de enige te zijn en te blijven met zo'n motor.

  Vandaag heb ik voor het eerst een andere super Tenere gezien. We reden even naast elkaar en hebben elkaar bewonderd. Op zijn duozit zat een leuke dame en op de mijne was een doos gesjord met een nieuwe Canon printer die ik had gekocht op de opendeurdagen bij Eurosys. Lachen

   

  XT1200 002.jpgIk heb gisteren ook even snel een bevestiging gemaakt om mijn GPS boven de tellerpartij te plaatsen. Alle aflezingen kunnen nu gebeuren in het direkte gezichtsveld. Een metalen strip en een plaatje er op gelast bleek voldoende. Aan de ruitsteun was nog een moergat aan beide zijden om de strip te bevestigen. De straps bovenaan moeten ook nog worden vervangen door een metalen verbindingsstukje. Even met een spuitbus zwart gelakt en klaar op een uurtje.