• Bee Tattoo

  tatoeage, bij

 • Motorrit naar Burg-Reuland


  De laatste kilometers voor de aankomst te Burg-Reuland waar mijn vrouw op weekend was met haar collega's.

 • Weekend Burg-Reuland

  Vakantiehuisje
  290511 073.jpg290511 074.jpg290511 046.jpgDe rest van de foto's zijn allemaal plantenfoto's gemaakt langs de weg naar Stoubach, zoals de foto van de bosaardbeitjes die er massaal groeien.

 • Bier

  Met een Corsendonck tripel bij de hand was ik even de volgende lijst aan het overlopen. Dit is effectief de moeite. http://www.bierebel.com/biere.php?sort=all Het zal wel een monnikenwerk zijn om deze data allemaal in te voeren. Ze proeven zal eerder een levenswerk zijn.

  We zijn blij met de regen die is gevallen, maar het is niet genoeg! Bij de pompoenen heb ik vandaag plastic flessen in de grond gegraven om beter te kunnen water geven. De grond is zo hard dat het water gewoon weg loopt zonder in de bodem te dringen. Nu komt het tenminste dieper aan de wortels.

  Dit weekend een trip voorzien naar Burg-Reuland met de motor. Vertrek morgennamiddag en voorzie aankomst rond 17 uur waar ik mijn vrouw ontmoet met haar schoolcollega's. Ze zijn daar op weekend met de respectievelijke echtgenoten. Alleen heeft deze echtgenoot nog spreekuren op zaterdagvoormiddag en sowieso nooit zin om lang van huis te gaan. Ik ga gewoon genieten van mijn zaterdagnamiddagrit. 's Avonds is er een gezamenlijke maaltijd voorzien in een plaatselijk restaurantje. Op zondag is er nog een brouwerijbezoek voorzien en daarna rijdt mijn vrouw als duo mee huiswaarts.

   

   
 • Mopje

  TANTE ANNIE

  De kinderen van een basisschool krijgen les over moraal.
  Ze krijgen als opdracht thuis aan hun ouders te vragen een verhaal te vertellen waar aan een moraal hangt.
  Wanneer ze terug in de klas komen, mogen ze dat verhaal vertellen.

  Mieke vertelt:
  'Mijn ouders zijn kippenboeren, ze hebben een legbatterij. Op een dag hadden ze in de auto een mand eieren staan.

  Ze reden over een grote bobbel in de weg, waardoor de eieren braken'.
  De moraal luidt: 'Wees zeer voorzichtig met fragiele voorwerpen'.

  Elsje vertelt:
  'Mijn ouders hebben ook een kippenboerderij, maar zij kweken kuikentjes. Op een dag hadden ze wel twintig eitjes. Ze verwachtten dus ook twintig kuikentjes. Ze verzorgden de eitjes heel goed, maar er zijn er maar vijftien van uitgekomen'. 

  De moraal luidt: 'Tel je kuikentjes pas als ze uitkomen'.

  Dan vraagt de juf aan Ellen:
  'En hebben jouw ouders ook een verhaal verteld?'
  'Ja', antwoordt Ellen, mijn papa heeft ons verteld over zijn zus tante Annie.
  Onze tante Annie woont in Amerika en is daar bij het leger.
  Ze is piloot bij de luchtmacht en heeft mee gevochten in Irak.
  Op een dag werd haar vliegtuig geraakt en moest ze springen.
  Het enige dat ze bij zich had was een fles whisky, een machinegeweer en een zakmes.
  Terwijl ze aan haar parachute bengelde, dronk ze de fles whisky leeg, dan was ze die alvast kwijt. Toen ze beneden kwam, werd ze omsingeld door wel zeventig Irakezen. Ze pakte haar machinegeweer en schoot er vijftig van neer, toen waren haar kogels op.
  Met haar zakmes kon ze er nog vijftien doden, toen brak het mes af.
  De vijf laatste heeft ze met haar blote handen gedood.

  De juf kijkt Ellen ontdaan aan en vraagt na enige stilte: 'En heeft je papa je ook een moraal bij dat verhaal verteld?'
  Ellen antwoordt: 'Jazeker, je kunt beter uit de buurt van tante Annie blijven als ze gezopen heeft.'

 • Tweede honingoogst 2011

  De 16 ramen die ik had afgehaald, geen 20, maar wel allemaal  voor de volle 100% verzegeld, heb ik deze voormiddag geslingerd.honnig slingeren,verzegeld raam Ze brachten 19,8kg honing op de weegschaal. Dat zijn dus toch weeral 39 potten. Ik heb geprobeerd om te ontzegelen met de föhn en dat ging perfect en vliegensvlug. Enkele ramen die vorig jaar nog waren bebroed, heb ik met de ontzegelvork moeten ontzegelen. Als de honing wordt opgeslagen in onbebroede raten, worden de deksels geplaatst met een laagje lucht er onder. Dit laagje kan dan worden verhit, waardoor de dekseltjes smelten en deels wegspringen. Als de raat ooit is bebroed, leggen ze de wasekseltjes vlak op de honing en lukt het niet om ze af te smelten. De was smelt dan samen met de honing en dit is niet te slingeren. Het geeft alleen een vieze brij. De snelheid van het ontzegelen met de föhn in vergelijking met de ontzegelvork, heeft me wel doen besluiten om alle ramen met oude raat te smelten deze winter. Als ik ze volgend jaar per honingbak half om half kunstraat geef en uitgewerkte ramen, net zoals dit jaar, heb ik toch maar de helft van de uitgewerkte ramen nodig. Ik kan de andere helft dan smelten. De wasramen blijven dan ook maar 2 seizoenen in gebruik.

  De mede is perfect aan het gisten. De eerste gisting was al vrij snel op gang gekomen bij de 'dry mead' gist. gist, medeDe 'sweet Mead' gist heb ik gisterenavond nog even geschud om meer zuurstof in te brengen, maar die is vannacht ook zo intens beginnen gisten, dat ik de slaapkamerdeur maar heb opengezet. De flessen staan op de slaapkamer mede,aërobe gistingwegens de vrij constante temperatuur, maar de massa CO² die ze vannacht uitstoten vond ik toch te veel van het goede. Nu kon het zware CO²gas buitenstromen en zodoende had ik vanmorgen geen hoofdpijn. Vanavond worden de flessen op de overloop geplaatst.

 • Honingoogst

  Vandaag de volle honingbak afgehaald en nog 4 ramen van de andere volken. Het zijn er dus 16 geworden, maar dan wel volledig verzegeld. Ik heb ze goed afgesloten weggezet en hoop ze morgenavond te kunnen slingeren. Vanavond heb ik door enkele operaties geen tijd en geen zin meer. De honing van de eerst slingerbeurt is volledig uitgehard in de potten en zeer bleek van kleur. Hij bevat meer koolzaadnectar dan ik had gedacht. De smeuiigheid is in elk geval perfect.