• 30 november 2015

  Zojuist een nieuwe hoeveelheid propolistinctuur aangemaakt. Het recept is al meerdere keren gegeven, maar hier volgt het nog eens.

  Lees meer...

 • 22 november 2015

  De nieuwe fruitbomen zijn geplant. Twee pruimen en een kers, alle drie hoogstammen. De struiken kleinfruit, enkele blauwbessen en aalbessen ga ik pas in het voorjaar aankopen.

  Met de komende nachtvorst op komst heb ik de laatste knolvenkels toch maar geoogst.

  knolvenkel

 • 16 november 2015

  Onze nieuwe huishond is gearriveerd. Dobby is in the house! Acht weken oud en het karakter van een volwassen Franse Bull. Alleen het alleen laten lukt nog niet zo goed. Maar eigenlijk is dat logisch als je je zusjes, moeder, tantes en nonkels plots moet achterlaten. Dobby gaat mee op mijn huisvisites maar blijft dan natuurlijk in de wagen. Vandaag is hij na de visites ook mee geweest naar de bijenstand om de schapen te voeren. Bij de grote snoeiwerken zal hij natuurlijk wel thuis moeten blijven. Maar deze kunnen over enkele maanden worden gespreid.

  Lees meer...

 • 8 november 2015

  Begin november en volgens de thermometer nog volop zomer. Als dat maar goed komt met de bijen. Ze vliegen in grote aantallen en verbruiken dus veel energie en voer. Ik betwijfel dat ze nog veel binnenbrengen en bijgevolg zal ik ze binnenkort eens gaan wegen. Ik verwacht dat ik ze dit jaar al veel sneller een pak deeg zal moeten geven. Ondertussen is er natuurlijk nog ander werk aan de bijenstand.

  Lees meer...

 • 1 november 2015

  Niet alleen de bijen, maar ook de andere dieren maken zich op voor de winter. De nestgelegenheden zijn nu allemaal verwijderd uit de volières.

  Lees meer...