• 28 februari 2017

  DSC_1678.JPG

  DSC_1702.JPG

 • 20 februari 2017

  De moestuin is klaar. Ik ga de grond wel nog verder verbeteren met potgrond. Deze wordt volgende week aangebracht. Het is nu nog wachten op de levering van de zaden. Ze zijn online besteld en moeten deze maand worden geleverd. Vermits mijn dochter met haar zoontjes terug is komen inwonen, heb ik een deel van het perceel omheind. De schapen en vooral de jonge ram kunnen hun nu niet meer deren.

  Lees meer...

 • 15 februari 2016

  We hebben de voorbije twee dagen mooie reinigingsvluchten gezien. Temperaturen ruim boven de 10 graden, weinig wind en zonnig. De bijen hebben er deugd van gehad. Bij controle bleken ze allemaal goed te vliegen. Slechts één kast was wat lichter geworden, de bijen zaten de voorbije week al tegen de dekplastiek en ik heb ze dus een pak deeg opgelegd. Alle andere volken zaten nog diep vooraan in de kast met een mooie koepel voer boven zich. Die ene kast is de enige kunststofkast, een segeberger. In de houten Kempische kasten is de voorjaarsontwikkeling toch wel wat trager. Ik beschouw dit echter als een gigantisch voordeel. Vermits ik niet meer reis naar het fruit en de paar fruitbomen op mijn eigen perceel niet echt van tel zijn, hoeven ze niet zo vroeg uit te groeien. Een voorjaarsdracht mogen de bijen zelf houden. Ik heb in de omgeving enorm veel wilgen en mijn tragere volken hebben hier volgende maand echt een overmaat aan. Moesten het allemaal vroege, grote volken zijn, hadden ze misschien net niet voldoende dracht.

  Lees meer...

 • 10 februari 2017

  Nog even geduld! We zijn er bijna.

  DSC_1664.JPG

  DSC_1665.JPG

  DSC_1666.JPG

 • 5 februari 2017

  DSC00189.JPG

  Tijd om de fruitbomen te snoeien. Enkele dagen zonder vriestemperaturen zijn voldoende.

  DSC00193.JPG

  In de serre zijn de eerste slaplantjes geplant. Nog enkele weken en we beginnen met het voorzaaien van de vroegste groenten.

 • 3 februari 2017

  Zopas heb ik een nieuwe bestelwagen besteld. Met grip control. Wat dit inhoudt is te zien in dit filmpje.

  Het formaat is wat groter dan de Berlingo en bijgevolg ook handiger. Nu nog enkele weken nagelbijtend afwachten.cool